„Inainte de nunta, am avut cel mai mare scandal cu soacra mea. Am inceput sa urlu la ea: te mariti tu?” | Videoblogul Mireselor
0
In Jurnalul vostru

„Inainte de nunta, am avut cel mai mare scandal cu soacra mea. Am inceput sa urlu la ea: te mariti tu?”

relatia-cu-soacra-poza

JURNALUL VOSTRU DE SUFLET: ADA-partea a doua

„Mama lui imi facea viata un calvar. Dar asta n-a oprit dragostea noastra, din contra, ne-a unit si mai tare. Dupa un an, ne-am logodit. Eram cea mai fericita! Incepusem sa ne facem planuri pentru nunta, toata lumea ne bătea la cap, „fă aia, ia şi aia, nu e bine aşa, ascultă-mă pe mine”. Până când am spus: “STOOOOP, e nunta noastră, facem cum considerăm noi.”

Ai mei nu au intervenit deloc, in schimb, certurile cu soacra mea se intensificau si din cauza pregatirilor.

Sansa noastra, pe moment, a fost ca am primit o oportunitate să plecăm în străinătate, să muncim. Printre lacrimi, ne-am despărțit de părinții mei, dar am şi răsuflat uşurați că am scăpat de momentele tensionate din casă. Acum eram doar noi doi, ca o adevărată familie. Eram atât de entuziasmată, în sfârşit experimentam rolul de viitoare soție. Toate lucrurile se asezau frumos cand am primit ca o lovitura in inima vestea ca tatal lui s-a imbolnavit.

Am suferit mult. O dată pentru iubitul meu, dar şi pentru socrul meu la care, credeti-ma, am tinut ca la un tata. Poate si pentru ca semana foarte mult cu al meu si uneori aveam impresia ca vorbesc chiar cu tata.

Boala a evoluat într-un timp foarte scurt. Cand noi am primit telefon ca trebuie sa venim in tara, el era deja internat si operat. In clipa in care l-am vazut pe iubitul meu plangand, am inteles ca situatia e extrem de grava.

Ne-am intors in tara si pentru ca trebuia sa avem grija de el, nu am mai plecat. Am inceput sa ne cautam joburi si am reluat alergatura pentru nunta.

Am schimbat vreo trei locuri de muncă până să mă stabilesc undeva. Pur şi simplu nu eram mulțumită nici de colectiv, nici financiar, iar o lună am stat acasă. Fapt ce a scos-o din minți pe soacra mea, replica ei fiind: „Ei, mamă, pe vremea mea nu îmi mai permiteam să fac nazuri la locul de muncă.” Găsea orice moment să mă înțepe. În sufletul meu se dădea o luptă incredibilă, ajunsesem la punctul în care stăteam şi mă gândeam: „Oare chiar vreau să-mi petrec restul vieții cu el? Şi automat cu ea, în aceeaşi casă? Oare chiar merit asta?” Nopți întregi adormeam plângând lângă el…Aşteptam să adoarmă şi plângeam.

Cu o săptămână înainte de nuntă, am făcut o criză… era atât de mare presiunea asupra mea, aveam atat de multe de rezolvat, ca nu-mi venea sa cred. Iar ea stătea pe capul meu să iau lăutari acasă şi să fac „musai un CD cu manele”, ca să danseze lumea. Mi-am iesit din minti si am urlat la ea: „TE MĂRIȚI TU?? E NUNTA TA??? Du-te şi fă-ți tu nuntă aşa, eu cu băiatul tău suntem nişte oameni cizelați, educați, nu acceptăm asemenea stil de muzică!”. Iar în secunda următoare ştiu că m-a luat el pe sus, m-a urcat în maşină şi am plecat de acasă. În noaptea aia, am luat pentru prima dată pastile să mă calmez. Pastile care mi-au devenit indispensabile până la nuntă.

Şi a sosit şi ziua noastră cea mai lungă: nunta! Totul a fost de vis: de la ținutele noastre, la locație si atmosferă. Nu ne-am abtinut de la nimic, am avut de toate! În ciuda faptului ca mama lui voia lăutari şi mai ştiu eu ce, până la urmă, am avut o formație jos-pălăria, care ne-a ținut invitații numai pe ringul de dans.

Am fost în centrul atenției, dar nu am putut bea nici macar apa, de mancat, ce sa mai vorbim.  Plecau farfuriile noastre aşa cum le aduceau. Ai mei, neavând o relație prea bună cu ai lui, i-au evitat toată seara, însă puțin mi-a păsat. Mama oricum ştia care este relația mea cu ea şi nu s-a băgat. Toată seara am evitat-o, de parcă nici n-ar fi existat. În schimb, vorbeam mai mereu cu socrul meu.

Dupa nunta, cand am ajuns acasa, eram cei mai fericiti. Nici somn nu ne era, radeam intruna, ziceai ca suntem beti. Eram euforici, fara sa stim clar de ce. Am aflat o saptamana mai tarziu de ce… Dansul mirilor nu fusese in doi, ci in trei….

Ada
-va urma-

 Dacă ti-au plăcut materialele, da-ne like pe Facebook și rămânem impreuna! 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Bianca
    iunie 21, 2016 at 3:55 pm

    Ce final frumos ! M-au emotionat cuvintele tale.

  • Leave a Reply