„N-am mai suportat si i-am reprosat soacrei ca nu are grija de nepotul ei! Stiti ce mi-a raspuns?!” | Videoblogul Mireselor
0
In Jurnalul vostru

„N-am mai suportat si i-am reprosat soacrei ca nu are grija de nepotul ei! Stiti ce mi-a raspuns?!”

relatie-cu-soacra-foto3-bun

 

JURNALUL VOSTRU DE SUFLET: ADA-ultima parte

„Bucurie mare în familie după confirmarea sarcinii. Socrul meu era atât de mândru că băiatul lui va fi tată…Era în al nouălea cer.Acum, când privesc în trecut, tind să cred că, in familia lui, numai socrul meu s-a bucurat la aflarea veştii.
După nuntă, am avut o scurtă lună de miere apoi ne-am întors în străinătate să muncim. Eram cea mai fericita când plecam din România, ajunsesem să iubesc noua mea țară adoptiva pentru ca acolo eram linistiti! Eram doar noi doi, nu incerca nimeni sa ne strice relatia.
Fericirea noastra n-a durat prea mult. Am avut probleme cu sarcina, încă din luna a cincea au început să apară contracțiile şi am fost nevoită să nu mai muncesc, pentru ca riscam să pierd copilul. Apoi, un telefon din țară ne-a făcut iar să renunțăm la job, la tot, si să ne întoarcem de urgență. Potrivit medicilor, tatăl lui nu mai avea mult de trăit. Ne-am mai bucurat de prezența lui doar o lună, după care, boala de care suferea a învins. Am suferit foarte, foarte mult. Nu mai ştiam ce să fac… efectiv, nu ştiam cum să mă port cu el în acele momente. Ştiam că orice i-aş fi zis, ar fi fost în zadar, n-aveam cum să alin durerea imensă cauzată de moartea lui. El a încercat să mă protejeze, să mă țină departe de pregătirile de inmormantare, ştia că mă afectează şi voia ca eu si bebelusul nostru inca nenascut sa fim in siguranta. După înmormântare, s-a asezat în genunchi în fața mea, mi-a luat burtica în brațe, şi mi-a spus: „Pentru voi mai trăiesc. Atât!”
După moartea socrului meu, s-au schimbat multe. Eu am încercat atat cat am putut să îi fiu aproape şi soacrei mele, pentru că îmi imaginam cat poate fi de greu să-ți pierzi soțul atât de devreme. În zadar. Dumnezeu e sus şi e martor că am încercat. Dacă nu făceai cum spunea ea, erai impotriva ei. Dacă făceai ca ea şi erai de acord cu ce spunea ea, vaaaai cât te mai iubea. Am urât dintotdeauna acest tip de persoane: FALSE! Fără să vreau, ne-am separat încet, încet de ea. Mâncam doar noi doi, ea îşi făcea separat de mâncare. Nu a mai trecut mult timp şi viața ni s-a schimbat total: a venit pe lume minunea noastra, baietelul nostru. Eram în al nouălea cer! Pur şi simplu, pluteam amândoi în preajma lui.
Trecând printr-o operație de cezariană, recuperarea a fost extrem de grea, iar soțul meu a facut in primele doua saptamani totul pentru noi. El facea mancare, ordine, mă îngrijea, iar de copil nu mai zic, era lumina ochilor lui. Din partea ei, nu am primit decât două farfurii de ciorbă şi o cană cu ceai pe toaaată perioada de recuperare. Efectiv, mi se făcea greata când venea la copil cu o voce mieroasă, dulce, când ea, de fapt, câteva luni mai târziu mi-a aruncat totul in fata.
Tensiunea creştea, îmi era imposibil să înțeleg de ce nu vine să îl ia macar prin curte, sa-l tina la aer, sau la o scurtă plimbare, doar era şi nepotul ei. Când, într-o zi, i-am spus în față tot ceea ce aveam pe suflet, cu sotul meu acolo. Mi-a spus cu nonşalanță: „Dar îmi spui tu pe cine să iubesc? Eu iubesc pe cine vreau eu!”.
S-au spus vorbe grele în acea seară, iar din clipa aceea am decis sa rup orice relatie intre ea si copilul meu. Soțul meu mi-a zis clar că nu are cum să o schimbe, aşa îi e caracterul. Si cum avem amândouă caractere puternice şi niciuna nu lăsa garda jos, am decis că e mai bine pentru toți să nu mai avem nicio legatura. Ştiți vorba aceea: „soacra nu îți e mamă”. Aşa că sfătuiesc toate nurorile, nu faceți greşeala mea, nu vă numiți soacrele „mamă”. Nu le faceți pe plac, niciodată nu vor fi mulțumite. Toate sunt o apă şi un pământ. Cat despre noi, suntem in continuare la fel de uniti, dragostea noastra nu poate fi spulberata de nimeni. Si asta le dorim tuturor.”

Dacă ti-au plăcut materialele, da-ne like pe Facebook și rămânem impreuna! 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anca
  mai 17, 2016 at 7:13 am

  Intr`o zi vei fi si tu soacra….O apa si un pamant 🙂

 • Reply
  Amydia
  mai 17, 2016 at 2:25 pm

  Subscriu la ceea ce a scris Anca mai sus..e experienta ta de viata,extrem de urata dar nu trebuie sa generalizam,nu toate sunt la fel si gandeste te ca si tu esti mama de baiat..vei fi la fel ca soacra ta?

 • Leave a Reply